„Nyuszi fészek” – Ajándék a legkisebbeknek

A húsvéti meglepetésként „Nyuszi fészek” címmel megvalósult kezdeményezés eredményeként, Marcaliban március utolsó napjaiban két intézményt ajándékozott meg támogatásával a KIWANIS Női Klub Marcali Szervezete és a TESCO marcali üzlete.

Elsőként a Marcali Városi Bölcsőde gyermekeivel készített nyuszi fészket töltötték meg kedves ajándékokkal a szervezet tagjai és az üzletközpont munkatársai, majd a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Óvoda, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Százszorszép Gyermekotthonát keresték fel. Az itt nevelkedő kisgyermekeknek bébi játékokat és kisbicikliket ajándékoztak, a jelentős mennyiségű etetőszék, bébi étkészlet és más használati tárgy átadása mellett. A nagyobb életkorú gyermekeknek írószerekkel, rajzeszközökkel és divatos hátizsákokkal szereztek örömet.

A sok évtizedes múltra visszatekintő, az „Egy elkötelezett közösség a gyermekekért” mottóját viselő és szolgáló nemzetközi szervezetet amerikai alapítói 1915-ben hozták létre, amelyhez öt évvel ezelőtt csatlakozott önálló egyesületének létrejöttével a marcali klub. Az egyesület tagjai a politikától teljességgel független, segítő szándékú személyek, akik elsősorban a Marcaliban és vonzáskörzetében élő, tehetséges, egy-egy területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó, illetőleg speciális egészségügyi problémákkal küzdő, súlyos betegségben szenvedő, rászoruló gyermekek támogatásáért tesznek erőfeszítéseket, jellemzően természetbeni segítségnyújtással. Mindehhez jelentős eredményeket értek el a mecenatúra körének bővítésével, ugyanakkor a városlakók számára évről évre visszatérően számos saját szervezésű rendezvényükkel szereznek emlékezetes perceket.

Címkék: Támogatás


Vissza az előző oldalra