„ Én és a Világ” fotópályázat díjátadó és kiállítás

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 2016. februárjában hirdette meg „Én és a Világ” elnevezésű fotópályázatát.
Gyermekvédelmi gondoskodásban élők, és szociális szakellátást igénybe vevő ellátottak pályázhattak fejenként 4 db. „önarckép” leadásával. A Marcali Százszorszép Gyermekotthonból 7 gyermek 26 pályaművel nevezett.

A fotók elkészítését több esetben is önállóan, illetve gyámjuk segítségével készítették.  Nemcsak felhívás, hanem kihívás is volt számunkra a pályázati kiírásban előírtak betartása, a szelfie fotózás értékelhető szintre való emelése. A fotózás során pontosan ügyelnünk kellett az előírt pályázati kiírásnak megfelelő megvalósításra, az előzetesen meghatározott kritériumoknak való megfelelésre és a gyermekek lehetőségeikhez, képességeikhez mérten való művészi megalkotásra.

A Főigazgatóság fenntartásában lévő 51 jelentkező intézményből több mint 800 alkotás érkezett be, melyek közül- a 12 díjnyertes alkotáson kívül- 49 fotót válogatott ki a zsűri egy budapesti fotókiállításra.

A zsűri – Hamarits Zsolt fotóművész és tanár, Komka Péter fotoriporter, Juhász János portréfotós és Vass István pszichológus- a pályázati kiírásnak megfelelően azokat a képeket részesítette előnyben, amelyek egyedien fejezték ki az alkotók önmagukról alkotott képét, egyéniségét, aktuális lelki állapotát. Fontos szempont volt továbbá az, hogy a képi megjelenítés összhangban legyen a fotó címével (melyre mi különösen ügyeltünk).

A Marcali Százszorszép Gyermekotthonban élő Bogdán Tamás Krisztián, Nárai Angéla, és Nárai Noémi alkotásai tetszést nyertek a zsűri számára, így Somogy megyéből képviseltetve lehettünk a 2016. június 7-én Budapesten megrendezendő fotókiállítással egybekötött díjátadón, ahol megtekinthettük a díjnyertes, és egyben kiállított fotókat.

A kiállítás 2016. 06. 25-ig lesz megtekinthető Budapesten a Bartók 1 fotógalériában.

Köszönjük, hogy a gyermekekkel együtt részt vehettünk a kiállítás megnyitóján.

TÜKRÖM, TÜKRÖM, Bogdán Tamás Krisztián.jpg

Bogdán Tamás Krisztián: Tükröm, tükröm...

 

VIRÁGSZÁLAK, Nárai Angéla.jpg

Nárai Angéla: Virágszálak

 

 

ELFOGADLAK, Nárai Noémi.jpg

Nárai Noémi: Elfogadlak

 

Címkék: Rendezvények


Vissza az előző oldalra