V. Somogy Megyei Gyermekvédelmi Hét - Nevelőszülők és gyermekek napja Bolháson

Címkék: Rendezvények

A Bolhás községben május 28-án megrendezett pazar gyermeknapi programcsokorral kezdődött meg a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Hét.
A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Óvoda, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat ezzel a rendezvénnyel ötödik éve állított össze olyan, egész hetet betöltő eseménysort, amelynek keretében sokszínű tartalommal ajándékozhattuk meg a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekeket és fiatalokat. A tavalyi évvel megegyezően, ezúttal is a nevelőszülői hálózat csurgói körzete rendezte a programot, az intézmény munkatársainak közreműködésével.

A települési önkormányzat támogatásának köszönhetően esett a választás Bolhás községre a nyitórendezvény helyszíneként, ahová a nevelőszülői hálózat családjaiban élő kiskorúakat hívták meg a programgazdák. A „Nevelőszülők és gyermekek napja” címmel meghirdetett nagyszabású gyermeknapi rendezvényen Galba Mihály, Bolhás polgármestere köszöntötte a mintegy 400 vendéget és a munkatársakat. A fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének képviseletében Nábrádi Csilla megbízott osztályvezető osztotta meg a gyermeknaphoz, annak jelentőségéhez és méltó megünnepléséhez fűződő gondolatait, majd Dr. Berdár Valéria vette át a szót. A rendezvényt Tomorné Huber Éva, a házigazda intézmény igazgatója nyitotta meg. A Kaszó Erdőgazdaság Zrt. munkatársának lendületes vadászkürt indulóját követően vette át a mikrofont a műsorvezető, Kis-Pál Judit szakmai vezető.

A tartalmas program-kínálatnak köszönhetően egyetlen gyerek sem unatkozott a nap során, sőt már a megnyitó előtt sokan odatelepedtek a kézműves asztalok köré. Az egykori Tallián-kiskaskély épületében kialakított kultúrház hangulatos, terebélyes lombkoronákkal árnyékolt szabadtéri területén sorakoztak a kézműves sátrak. Egyaránt népszerűnek bizonyult a hűtőmágnes, a dekupázs, a korona készítés, a rajzverseny, a pom-pom fonás, a népi gyermekjátékok sora és az íjászkodás, a kötélhúzás, a futóverseny, a szkander, de a csillámtetoválásért és az arcfestésért is kígyóztak a sorok.  A tűzoltó autókat szinte minden órában újabb és újabb gyermekcsoportok vették birtokukba, ahogy a légvár és az ugráló vár sem maradt gazdátlanul. A zumba bemutatón és a kareoke-n a rátermett iskoláskorú lányokat és fiúkat nagy tapssal fogadta a közönség. Egy közös pillanat erejéig minden résztvevőt egyazon helyszínre invitáltak, ugyanis a polgármester külön ajándékának köszönhetően, egy a magasba vezényelt drón segítségével készültek rendhagyó légi felvételek.

A Kométa ’99. Zrt és a Kaszó Zrt. támogatásával jelentős mennyiségű vad- és sertéshúsból készült gulyásból mindenkinek bőséggel jutott, a somogyvári Fonte Viva Kft. pedig idén is várakozáson felüli mennyiségben biztosította az ásványvizet. A nap derekán Szászfalvi László és Ander Balázs országgyűlési képviselők is megtisztelték köszöntőjükkel a program résztvevőit. Az ünnepnap  záró eseménye, a versenyek eredményhirdetése után mindenki kellemesen elfáradva, derűs hangulatban búcsúzott el a bájos dél-somogyi falucskától.

Helyszín

Kapcsolódó anyagok