10 éve „Körbe jár a fakanál”

Immár tizedik alkalommal került megrendezésre a gyermekotthonok közötti országos főzőverseny Nagyszakácsiban, a Királyi szakácsok földjén, 2015. június 6-án. A rendezvényt a FICE Magyarországi Egyesülete – Gáspár Károly volt főosztályvezető úr emlékére indította el, „Körbe jár a fakanál” címmel, 2006-ban.

A rangos versenyre érkező csapatokat a helyszínen szabadtéri tűzhelyek, kemencék és a főzéshez ideális feltételek fogadták, az időjárás is kedvezett e szép és nemes rendezvénynek. Többen mind a tízszer megmérettettek: Cseppkő Gyermekotthon Budapest, Hűvösvölgyi Gyermekotthon, Bokréta Lakásotthon Budapest, Somogyvári Gyermekotthon, Kikötő Gyermekotthon Balatonboglár. Az idén tizenöt csapat küzdött meg egymással, akiknek a szervezők ezúttal a különböző nemzetek étkeit adták meg témaként. Ennek köszönhetően különlegesebbnél különlegesebb ételek kerültek terítékre, megnehezítve a zsűri feladatát, melyet idén Bátori Zsolt, Endrődi János, Vimmer Szabolcs, Szegedi István alkottak. Végül a legjobbnak a balatonboglári Kikötő Gyermekotthon bizonyult, akik az előző év győztesétől, a Nagybajomi Kékmadár Gyermekotthon csapatától vehették át a díszes fakanalat. A győztes menü főétele: egzotikus csirke ananászban tálalva, zöldbanán lisztes palacsinta mákkrémmel töltve, desszertként pedig koeksisters. De lényegében minden résztvevő nyert, hiszen minden csapat emléklapot és a tizedik alkalomra készített ajándékot vehetett át.

A versenyző csapatokon kívül szép számban érkeztek nézelődök is, akiknek szintén jutott az izgalmakból, hiszen változatos ügyességi- és sportvetélkedő, kézműves udvar, színpadi szereplés is színesítette a napot. Ezúttal is nagy sikere volt az arcfestésnek és a csillám tetoválásnak a gyerekek körében, a kézműves udvarban lehetőség nyílt megmutatni tehetségüket a különböző ékszerek, dísztárgyak készítésében, az elevenebbek pedig sport tudományukat csillanthatták meg. A délelőtt folyamán a gyerekek kipróbálhatták a lovas kocsikázást is. Aki elég bátor volt, hogy közönség előtt is megmutatkozzon, a színpad rendelkezésére állt, láthattunk modern és klasszikus táncos, valamint énekes produkciókat is, a helyi óvodások pedig népi viseletben szórakoztatták a nagyérdeműt. Sztárvendégünk idén a Kanizsa Csillagai formáció volt, akik nagyszerű hangulatot teremtettek a rekkenő hőség ellenére is.

Akik részesei voltak az egész napos programnak, azok sok-sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva térhetett haza.

 

Címkék: Rendezvények


Vissza az előző oldalra