Farsang a Százszorszép gyermekotthonban

Címkék: Rendezvények

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Százszorszép Gyermekotthonában 2015.03.06-án került megrendezésre a farsangi mulatság. Kicsik és nagyok kellemes és vidám délutánt tölthettek el így együtt.

Délután 15 órakor köszöntötte szakmai vezetőnk Fenyvesi Erzsébet, az egybegyűlteket, itt lakó gyerekeket, dolgozóinkat és a meghívott vendékeket. Ezután különböző zenés-táncos produkciók következtek, felléptek a lakásotthonban élő fiúk Gyula bácsi vezetésével, a "Hattyúk tava" előadást láthattuk tőlük. Nagy sikert arattak a táncukkal, hatalmas taps és víg kacagás követte. Másodikként az anyaotthonos lányok és gyermekeik jelmezes felvonulása következett. Láthattunk jegyespárt, katicabogarat, erdei manót, kisfiúból kislányt varázsoló jelmezeseket. Harmadik fellépő: a lakásotthonos lányok, táncuk címe:" Paradicsom sziget." A csinos, lengén felöltözött lányok ismét jól kitettek magukért, összeszokottan, a tőlük már megszokott "profi" módon mulattatták a közönséget. A lakásotthon legvégső produkciója a dolgozók tánca volt, előadásuk címe: Készülődés a Hattyúk tava előadásra. Ezzel a tánccal is nagy sikere lett a fellépőknek, külön meglepetés volt, hogy titokban a fiúk is ezt a témát dolgozták fel. A lakásotthonos kollegák rendkívül mókásan, mindent beleadva adták elő műsorukat. A fellépők sorát a csecsemőotthon három dolgozója zárta "Retro buli" számukkal, a Hungária együttes egyik számára táncoltak.

A hangulatos előadások után átöltöztünk és meguzsonnáztunk. Finom farsangi fánkkal és szendvicsekkel járultak hozzá a konyha dolgozói a sikeres farsanghoz. Miután jól megtömte mindenki a hasát a finomságokkal, jöhetett a móka javarésze. Hat versenyre kész csapatot állítottunk fel a jelenlévőkből, akiknek különböző ügyességi, fejtörő és sorversenyek során kellett helytállniuk, és bebizonyítani, hogy idén ki a legügyesebb csapat. A csapatok tetszés szerint választottak maguknak nevet, amik a következők voltak: Y-factor, Táncos bábuk, Sárkány, Csipit, Örzők, Csizmás kandúr. A verseny legvégén eredményt hírdettünk, Győzött az Y-factor csapat. Minden résztvevő csapat édességcsomagot, oklevelet kapott a szerepléséért. Külön jutalmazás járt a fellépésekért, egy-egy bonbon és oklevél. A legnagyobb jutalom pedig az volt ezen a napon, hogy felnőtt és gyermek kacagva, jókedvűen, szellemesen, és önfeledten  játszott együtt. A vidám és elégedetten elfáradt arcokat jó volt látni.

Bomboszné Ágoston Krisztina                                                                                           Nevelő

Kapcsolódó anyagok