Színház látogatáson a 8 Lotti

A kaposvári Zita Speciális Gyermekotthon Nyolc Lotti elnevezésű lánycsoportja egy színvonalas színházi előadás megtekintésével kezdte a tavaszi időszakot.

Március végén a kaposvári Roxínház egyik legújabb darabját, az Indul a bakterház című előadást nézték meg együtt, amely nagy elismerést aratott a kamaszkorú lányok közösségében. Az élményt adó előadást követően közös beszélgetésen is feldolgozták a darab emlékezetes perceit és tanulságait. A Rideg Sándor regényéből 1939-ben készült felejthetetlen film után, most először állították színpadra zenés darabként a szerző művét. „A kamaszgyerek, Regős Bendegúz, akinek az életben még soha nem sikerült semmi és akiről csak az jut az emberek eszébe, hogy: „Bár akasztották volna föl kétnapos korában!”, kimarad az iskolából és az anyja egy kupec segítségével kiadja tehénpásztornak a haramiaképű Szabó bakterhez, akinél a vasút mellett kell legeltetnie a teheneket. Ráadásul megkeseríti az életét a bakter anyósa, a Büdös Banya, akitől a tiszta víz is ecetté válik a szájban. Bár megvan a magához való esze, a fiút sok megaláztatás éri. A jókedve azonban sohasem hagyja el…” – olvasható a darab ismertetőjéből
A lánycsoport vezetőjének tervei szerint a közeljövőben ismét kiválasztanak egy értékes előadást a Roxínház idei repertoárjából.

Címkék: Kirándulások


Vissza az előző oldalra