Szabadidős program keretében történt Költészetnapi múzeumlátogatás

Címkék: Kirándulások

A költészet napját sajátos módon ünnepelte a Vörös Bikák csoport. Egyénileg előadott show műsorral készültek a növendékek s mindemellett verseket tanultak, amit a szavalóverseny keretei közt adnak elő.

A költészet napja tiszteletére egy kirándulás is megrendezésre került, melynek során – utazásunk fő céljaként – ellátogattunk a szárszói József Attila Múzeumba. Miután 1964-óta József Attila születésnapján ünneplik a költészet napját, nagyon fontosnak találtuk ezt a látogatást.

 

01.jpg

A Zita Gyermekotthon növendékei állnak József Attila portréfalai közt a múzeum dísztermében.

02.jpg

A lehetőségek „hi-tech” tárháza.

 

Az audiovizuális teremben fiúk örömmel feledkeztek bele a múzeum kínálta játékos lehetőségekbe. A számítógépeken a legkülönfélébb ismereterjesztő – oktató feladatokkal találkoztak. Versektől képeken át egészen a különféle puzzle és quiz játékokig igen széles skálán mozogtak a lehetőségek, amivel hasznosan elidőzhettek a fiatalok.

A gép képernyője mellett közvetlen József Attila életrajzi kirakójával foglalták le magukat a fiúk. A múzeum díszoszlopaiban beépített speciális hangtechnika lehetővé tette, hogy fejhallgatón keresztül akár 10 különféle fordításban is hallgassanak József Attila verseket a növendékek.

Ezt követően meglátogattuk Zamárdiban az I. és II. világháborús múzeumot.

03.jpg

A gyűjtő bármely tárgyról, ami az igencsak gazdag gyűjteményébe tartozik, bőséges mennyiségű információval tud ellátni minden látogatót.

04.jpg

Növendékek vidáman pózolnak a hadtörténeti múzeumban. Fejük felett egy B -24 – es négymotoros Liberátor makettje lóg, mögöttük egy motorjának roncsa látható. Ez a típus arról ismert, hogy 1944 - től – többek közt – főként ez bombázta Pestet és Pécset. Az alsó – középső képen az őrtorony előtt egy MIG-21 – es szovjet vadászgép két póttartálya látható.

05.jpg

06.jpg

07.jpg

 

08.jpg

Márió pózol egy harci helikopter motorja mellett

09.jpg

Nagy a vidámság!

A fiúk artistákat meghazudtoló macskaügyességgel vetették rá magukat az őrtoronyra…

10.jpg

Fiúk a géppuskánál.

11.jpg

 

12.jpg

„A lövészetben az a fontos, hogy a célzás mindig legyen nagyon pontos”

Márió kezében egy MG-42-es német géppuska az őrtoronyban.

13.jpg

A fiúk rögtönzött szkander versenye a kilátó parkjában.

Végül hazaúton meglátogattuk a lellei kilátót, ahol egy programzáró fagyizásra is sor került.

14.jpg

„Előttünk a Balaton”

15.jpg

A fagyizást követően Lellén egy új barátra is szert tettünk…

Összeállítás: dr. Bank Norbert