Fórum- és előadás-sorozat a drog problémák megelőzése és a szerfogyasztás hatékonyabb kezelése érdekében

Címkék: Híreink

A drogfogyasztással összefüggő, súlyosbodó, a biológiai drogok gyors terjedésével fokozódó problémák akut és hosszabb távú kezelése érdekében, a Kaposvári Kábítószerügyi Egyezető Fórum elnöke és az Integrált Drogterápiás Intézet "TÜKÖR" Somogy Megyei Drogambulancia és Addiktológiai Gondozó több munkatársa, előadásra épülő fórum-sorozatot szervezett az intézményünk munkatársai számára.

A drogfogyasztással összefüggő, súlyosbodó, a biológiai drogok gyors terjedésével fokozódó problémák akut és hosszabb távú kezelése érdekében, a Kaposvári Kábítószerügyi Egyezető Fórum elnöke és az Integrált Drogterápiás Intézet "TÜKÖR" Somogy Megyei Drogambulancia és Addiktológiai Gondozó több munkatársa, előadásra épülő fórum-sorozatot szervezett az intézményünk munkatársai számára. A lehetőséget az intézményvezető Kovács Gergellyel, a Kaposvári Kábítószerügyi Egyezető Fórum elnökével együttműködve biztosította a munkatársaink számára.

A Kaposváron, Marcaliban, Nagybajomban és Nagyszakácsiban, összességében hét alkalomra ütemezett, a tavalyi év őszén megvalósult belső képzésen mintegy 120 munkatársunk vehetett részt. Elsősorban a lakásotthon-vezetők, nevelők, gyermekfelügyelők, valamint a szakellátásban nevelkedő kiskorúak gyermekvédelmi gyámjai számára biztosítottuk a részvétel hiánypótló lehetőségét. A munkatársaink az interaktív előadások keretében a megelőzést célzó és az ártalomcsökkentő szemléletmód tükrében kaphattak újszerű ismereteket, az ún. „drogkarrierről”, a szenvedélybetegség jellemzőiről, mögöttes okairól, a segítségkérés és a kezelés lehetőségeiről. Az előadásokat követő fórumuk értékesnek bizonyultak abból a szempontból, hogy a problémák kezelésének gyakorlati lehetőségeihez kaptak szakmai segítséget.