Nemzetközi díjat kapott a patcai Katica Tanya

Rangos elismeréssel tüntették ki nemrégiben a patcai Katica Tanya Élményközpontot, amely országosan már évekkel ezelőtt nagy elismerésre tett szert sokszínű élménytárával. Jóllehet eddig is sok ezer kisgyerek, fiatal és felnőtt élt meg felejthetetlen napokat a sajátosan gazdag szabadidő központban, most egy rangos, több országot képviselő nemzetközi zsűri ismerte el eredményeiket és értékeiket.

A Katica Tanya az Európai Unió Környezetvédelmi Üzleti Díját nyerte el. Az előzőleg ezért versengő számos szervezet közül 145 létesítmény jutott el az európai szintű megmérettetésig, ahol 6 kategóriában hirdettek győztest. A Katica Tanya a Kis és Középvállalkozások Díját vehette át többek között, az október végén Tallinnban megrendezett ünnepi díjátadó ceremónián.

A szabadidőközpont 14 éves történetében, működtetői számára ez az elismerés komoly mérföldkövet jelent, hiszen mint Handó János fogalmazott, immár európai szinten is elismerték azokat az értékeket, amelyeket a Katica Tanya a megalapításától kezdődően következetesen és hitelesen képvisel.

Mint arról a honlapunkon már korábban beszámoltunk, kiemelkedő támogatónkként, a Katica Tanya évek óta vendégül látja a Somogy megyei gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülői családokban nevelkedő gyermekeket és fiatalokat, a nyári vakáció időszakában.

Az idei nyáron a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ részéről 812 vendég élt az ajándéknap, az élményközpont pazar tárházának lehetőségeivel. A pihenés- és élményközpontot ezúttal az olaszországi vendég-csoportunk is felkereste, ugyanis a marcali Százszorszép Gyermekotthonnal és a nagyszakácsi gyermekotthonnal közvetlenül együttműködő partnercsoport részéről 25-en csatlakoztak a somogyi gyerekekhez. Az Olaszországból érkezett gyermekek számára ugyancsak nagy élménnyel szolgált a Patcán töltött nap, sőt elmondásuk szerint ilyen jellegű, ilyen sokszínű élményközponthoz hasonlóval nem találkoztak még, a saját hazájukban sem.

Az élményelemekkel évről évre gazdagodó, az aktív pihenéshez és a felhőtlen játékhoz mind több sokszínű lehetőséget felvonultató élményközpontban töltött napokat rendszerint kedves, egyedi gyermekrajzokkal is megörökítik az intézmény-rendszerünkben nevelkedő gyermekek. Az idei évben a vízipark és a kültéri „fánkos” csúszdapark aratta a legnagyobb sikert, de az újdonságok közül a Matyi-vonat, a Telibe-találda ügyességi játék, a megújult állatsimogató, a foci biliárd és az ugráló domb izgalmait is lelkesen fogadták a somogyi gyerekek.

Handó Jánosnak és Handó Eszternek, valamint munkatársainak ezúton is tisztelettel és gratulálunk a méltó nemzetközi elismeréshez.

IMG_0322.JPG

IMG_0326.JPG

Címkék: Híreink


Vissza az előző oldalra