Négy nap olasz barátainkkal

Címkék: Híreink

A több éve tartó barátságnak köszönhetően viszonozhattuk olasz barátaink tavalyi meghívását. Fiumicelloból érkezett 22 gyermek és felnőtt kísérői, a marcali Százszorszép Gyermekotthonból hat gyermek, a nagyszakácsi gyermekotthonból 11 gyermek tölthetett el együtt felejthetetlen négy napot.

Olasz barátainkat üdvözlő plakátokkal vártuk. A szállás elfoglalása után sétát szerveztünk Nagyszakácsiban. A vacsora elfogyasztását követően discoban, sportjátékok során - labdarúgás, tollaslabda - ismerkedhettek egymással a magyar és olasz gyerekek. Az első nap kirándulást szerveztünk Marcaliba, ahol Dr. Sütő László Marcali polgármestere fogadott bennünket. Ezt követően a marcali Kulturális Korzóban múzeumlátogatáson és múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. A napsütéses időnek köszönhetően a délutánt a marcali strandon töltöttük.

A Katica tanya vezetőjének nagylelkű felajánlásának köszönhetően másnap a lelkes ifjúság buszra szállt és egy egész napot töltött el Patcán. A rendkívül meleg nyári napon még a felnőttek is gyerekké tudtak változni a játékok kipróbálása során.

Mivel az időjárás mellénk szegődött így az utolsó napra is vízi programot szerveztünk. Olasz barátainkat a balatonmáriai strandra vittük. A búcsúvacsora előtt istentiszteleten vettünk részt. A búcsúesten Kövér István Nagyszakácsi Polgármestere is találkozott olasz vendégeinkkel. A vacsorát követően a discoban búcsúzhattak el egymástól a gyerekek.

Búcsúajándékként egy-egy fehér vászondarabra mindenki lerajzolta tenyerét, melybe beleírta nevét.

A reggeli búcsúzkodás hosszasra és könnyesre sikerült, mert minden pillanatban kerültek elő szép és maradandó élmények.

 

Kapcsolódó anyagok