Akire büszkék vagyunk: Markotány Márk

Az intézményünk nevelőszülői hálózatában nevelkedő Markotány Márk első helyezést ért el az Eplényben nemrégiben megrendezett országos alpesi sí bajnokságon.

Márk négy éves korában került nevelőszülői családba, jelenleg Papp Lászlóné háztartásában, Kiskorpádon él. Tanulmányait Kaposváron a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban folytatja, idén 8. osztályos. Iskolájában hamar felfedezték, hogy átlag feletti mozgáskultúrával rendelkező fiú, aki szinte minden sportágban tehetséges. Kiemelkedően ügyesnek bizonyult a korcsolyázásban, ezért Babochay Edit gyógypedagógus-edző kiváló munkájának is köszönhetően, többszörös országos bajnoki címet ért el műkorcsolya kategóriában. Márk szerezte 2012-ben a magyar olimpiai csapat egyetlen kvótáját férfi műkorcsolyázásban, majd az i-re a pontot a 2013-as dél-koreai 10. Speciális Téli Világjátékok során sikerült feltennie. Ekkor is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Márk az újabb téli sportban, a síelésben elért országos cím elnyerésének jutalmaként, ausztriai edzőtáborban fejleszthette tovább jártasságát. Az edzőtábor anyagi forrásainak előteremtéséhez az iskolája is támogatást nyújtott.

Gratulálunk Márk! Büszkék vagyunk Rád, és további sikereket kívánunk!

20150211_094604.jpg

 

Címkék: Büszkeségeink


Vissza az előző oldalra